Во предновогодишен зимски амбиент по повод пристигнувањето на Новата Година, Основното училиште „Живко Чинго“ од Велгошти, организираше новогодишна приредба пред учениците и нивните родители.

На приредбата настапија учениците од одделенска и предметна настава со драматизации и музички точки.

„За најмалите ученици –првачињата во посета им дојде и Дедо Мраз кој им подари пакетчиња донирани од Црковниот одбор од с.Велгошти. Радоста и насмевките на детските лица им ги стоплија срцата на нивните родители, баби и дедовци кои не ги штедеа дланките за громогласни аплаузи после секоја изведена точка.“ – информираат од училиштето.

Советот на родители при ОУ „Живко Чинго“  им подари новогодишни пакетчиња на социјално ранливите ученици.

Превземено од : www.webohrid.com

Линк : http://www.webohrid.com/2014/12/30/novogodisna-priredba-vo-ou-zivko-cingo-velgosti/

 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo01
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo02
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo03
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo05
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo06
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo07
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo04
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo08
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo09
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo10
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo11
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo12
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo13
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo11 (1)
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo15
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo17
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo18
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo14
 • NovogodisnaPretstavaZivkoCingo16

ouzivkocingo

Leave a Comment