16640845_10208754100514173_6419097685899606311_n_cr

Во изминатиот период, поранешниот ученик во ОУ „Живко Чинго“ од с. Велгошти, Владимир Шокаровски, моментално демонстратор и лаборант при Институтот за електротехнички мерења и електротехнички материјали на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, во знак на благодарност, работеше на проектот за автоматизација на училишното ѕвонче во ова училиште. Деновиве беше завршен тој проект, успешното инсталирање и пуштање во употреба на портабилното автоматизирано училишно ѕвонче во ОУ „Живко Чинго“ во с. Велгошти.

„Ми претставуваше огромна чест и задоволство, како поранешен основец во ова училиште, што работев на овој проект во изминатиот период. Изразувам голема благодарност до директорот на училиштето, г-дин Ѓоко Чингоски и целиот персонал во училиштето за прекрасната соработка и разбирање, и се надевам дека таквата соработка ќе продолжи и во иднина во интерес на развојот на училиштето и локалниот напредок на нашето место, с. Велгошти. “ – вели Шокаровски.

Превземено од : http://www.webohrid.com

Линк :http://www.webohrid.com/2017/02/15/pusteno-vo-upotreba-portabilno-avtomatizirano-ucilisno-zvonce-vo-ou-zivko-cingo/

  • 16730277_10208754104674277_6958871659925000116_n
  • 16640845_10208754100514173_6419097685899606311_n_cr
  • 16708570_10208754100394170_2977497483095115746_n_cr
  • 16730454_10208754104714278_5100013713104261681_n

ouzivkocingo

Leave a Comment