Учениците од прво до петто одделение од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти заедно со нивните наставници денес го посетија Охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“.

Со работата на аеродромот беа запознаени од вработените на Аеродромот, а имаа и можност да видат полетување и слетување на авион на пистата. Тие се дружеа со пилотот, стујардесите и вработените на охридскиот аеродром. Учениците благодарејќи на вработените беа запознаени со основните принципи и вработени на оваа институција.

На крајот тие си заминаа среќни и задоволни од новото доживување, кое сигурно долго ќе го паметат.

Превземено од : WebOhrid

Линк : http://www.webohrid.com/2017/05/10/ucenici-od-ou-zivko-cingo-vo-poseta-na-ohridskiot-aerodrom/

  • 18387161_1346410095480105_220515016_n
  • 18386783_1346410418813406_1049178888_n
  • 18386941_1346409865480128_103052741_n
  • 18387076_1346410602146721_1833956198_n
  • 18386989_1346410048813443_1064448608_n
  • 18386929_1346410105480104_438877946_n

ouzivkocingo