На Државниот натпревар по билогија кој се одржа во саботата на 20.05.2017 година во Природно-Математичкиот Факултет Скопје, ученичката од ОУ „Живко Чинго“ с.Велгошти – Ангела Маркоска од IX одделение освои III награда.

Ментор на ученичката е наставничката по биологија и хемија Маја Попоска.

„Упатувам честитки до ученичката за постигнатиот успех на Државниот натпревар, а секако и до менторот“ вели директорот на ОУ „Живко Чинго“, Ѓоко Чингоски.

Превземено од : http://www.webohrid.com

Линк : http://www.webohrid.com/2017/05/27/ucenicka-od-ou-zivko-cingo-osvoi-treta-nagrada-na-drzavniot-natprevar-po-biologija/

  • image-0-02-04-b338d8d93de1ed046af71197589414291ca1f6195094c286760dbf886fc10475-V

ouzivkocingo