На 41-от Републички натпревар по физика кој се одржа во саботата на 13-05-2017 година во Охрид, ученичката од ОУ „Живко Чинго“ с.Велгошти – Екатерина Бочвароска од VIIIа одделение освои III награда.

Ментор на ученичката е наставничката по физика Славијанка Дојчиноска.

„На ученичката и менторката им го честитаме успехот.“ – велат од училиштето.

Превземено од : http://www.webohrid.com/

Линк : http://www.webohrid.com/2017/05/15/ucenicka-od-ou-zivko-cingo-osvoi-treta-nagrada-na-drzavniot-natprevar-po-fizika/

  • image-0-02-05-1c66d022ee410aef99a571ee23d986660f9cb2ec2d289cd590dfa58e08fb3494-V-Copy
  • image-0-02-05-4f4cd601348e4d67e9ba7338cb423572c2f2cc72e5a41ea668eb3ed471b79f12-V-Copy
  • image-0-02-05-927fd4de63ebcd689c78e7569f1c294f6909b79c133c7c16659823ac3e829d16-V-Copy
  • image-0-02-05-70ebec9e292cc2f171ef47edbfcff2d915c6d38182a4beda1205932b937e50c4-V-Copy

ouzivkocingo