Donacijata_za_OU_Zivko_CIngo„Хуманоста не познава граници. ЛК „Десарети“-Охрид е еден од препознатливите клубови, кој во своето седумгодишно постоење има организирано и учествувано во многубројни хуманитарни настани и донации за најранливите категории на граѓани во целиот регион, но и пошироко. Оваа година клубот донесе одлука да донира 26.000 денари на ОУ „Живко Чинго“-Велгошти за опремување на училници за потребите на најмладите ученици, кои се најголемите амбасадори на љубовта и хуманоста.“ – истакна Ристо Речкоски, претседател на лајонс клубот „Десарети“ – Охрид.

Свеченоста со пригодна програма, а во знак на благодарност, ја збогатија учениците од ОУ „Живко Чинго“-Велгошти.

R.R._zaedno_so_horot_na_OU_Zivko_Cingo

Превземено од :http://www.ohridnews.com/

Линк :http://www.ohridnews.com/vesti/75563

ouzivkocingo

Leave a Comment