По повод роденденот на Тодор Александров, денес во спортската сала во Велгошти, која го носи неговото име, беа доделени награди на најдобри... read more

Покрај многубројните настани што се одржуваат во спортската сала „Тодор Алексанров“ која е во рамките на ОУ „Живко Чинго“ Велгошти, дене... read more

Вечерва во преполна сала во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид се одржа свечена прослава по повод патрониот празник на ОУ „Жив... read more