Во октомври учениците од ОУ „Живко Чинго” – Велгошти ќе заминат на тридневна ескурзија низ Македонија. Оваа година Црковниот одбор од сел... read more

Во Основното училиште „Живко Чинго“ во с.Велгошти денеска се одржаа неколку заеднички работилници во рамки на проектот на УСАИД за меѓует... read more

Советот на родители при ОУ „Живко Чинго“, Велгошти ја продолжува соработката со наставниот кадар, со тоа што овој пат донираше училишен пр... read more

ОУ „Живко Чинго“ ги поддржува и ќе ги поддржува сите талентирани деца во било која област знаење, спорт и уметност. „За применета уметност... read more