Неуморно продолжуваат градежните активности во ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, со цел учениците да имаат подобро катче, поудобен престој и п... read more

Денес во просториите на Универзитетот за информатички науки и технологии Свети апостол Павле – Охрид, а во организација на Здружението на ... read more

Денес во просториите на ОУ „Григор Прличев“, во организација на Друштвото на биолози на Република Македонија, се одржа Општинскиот натпре... read more

Годинава се навршуваат 140 години од постоењето и работењето на првото основно учииште во Велгошти. По тој повод, со пригодна програма учени... read more