Во спортската сала „Тодор Александров“ во Велгошти, се одржа општински натпревар во ракомет помеѓу охридските средни училишта. Покрај на... read more

Под организација на Друштвото на Биолози на Република Македонија, денес во просториите на ОУ „Кочо Рацин“ Охрид се одржа Регионалниот нат... read more

Во организација на СВР Охрид-сектор за превенција од пороци и Локалната самоуправа-сектор за образование, денес во ОУ „Живко Чинго“, Велго... read more

Денес на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле“ во Охрид, се одржа 34-от Регионален натпревар по математи... read more

Под организација на Македонското Географско Друшто на Република Македонија, денес во просториите на ОУ „Христо Узунов“ Охрид се одржа Ре... read more

Петтоодделенката Јована Кецкарова, ученичка во ОУ „Живко Чинго“, Велгошти освои второ место на Државниот натпревар во тенис кој вчера се ... read more