Во ОУ „Христо Узунов“ денес се одржаа Регионалните хорски смотри. На манифестацијата учествуваа хорови од основните и средните училишта ... read more

На 23ти април во просториите на Природно -математичкиот факултет во Скопје се одржа третиот Државен натпревар по Биологија, каде учениците ... read more

Ученичката Билјана Буџакоска од ОУ „Живко Чинго“, Велгошти, во конкуренција за најдобар солист од 42 учесници го освои третото место, под д... read more

Во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Маједонија, на 14ти мај во просториите на ОУ „Св.Климент Охридски“, Охрид се одржа Рег... read more

На 45тиот по ред општински натпревар по прва помош, кој се одржа денеска, учениците од ОУ „Живко Чинг0“ од Велгошти, под менторство на настав... read more