Во завршна фаза е реконструкцијата на веќе постоечките надворешни скали во ОУ „Живко Чинго“ во Велгошти. Како што информираат од училиште... read more

Денес, училиштето „Живко Чинго“ од Велгошти беше домаќин на завршните активности од проектот за меѓуетничка интеграџија во образованиет... read more

Пристигна и втората интерактивна електронска табла во ОУ „Живко Чинго“ во Велгошти, со цел учениците да имаат подобро образование. Прват... read more